30.04.2016 16:19


V letním období hrozí nákazy z jídla

Autor: Veronika Vyskočilová | Kurz: Radio Stisk | Kategorie: Rádiozprávy

V blížícím se letním období si musíme dávat velký pozor na to, co jíme. Nevhodné potraviny mohou způsobit závažné zdravotní problémy, nejčastěji se vyskytují průjmy a zvracení. Nejnáchylnější skupinou obyvatel jsou malé děti a senioři. Následkem průjmů a zvracení je dehydratace, která může v těle způsobit závažné termodynamické výkyvy, selhávání krevního oběhu a ledvin. Zejména starším lidem může takové onemocnění způsobit až smrt. Podle hygieničky Jany Laštovičkové se dá riziku nákazy vyhnout, pokud lidé budou dodržovat určité zásady a pravidla. 

Audio

    Riziko nákazy infekčními chorobami v letním období
         
    Autor: Veronika Vyskočilová

...

Klíčová slova: léto, hygiena, nákaza, potraviny

Fotogalerie

Hodnocení příspěvku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 (1 - nejhorší, 5 - nejlepší)

Vkladání nových komentářů skončilo.