11.03.2019 20:44


Neplýtvá se, zákazníci ušetří a nám se vrátí náklady, hodnotí projekt Nesnězeno provozní restaurace Stavba

Autor: Daniel Dvořák | Kurz: Rádio Stisk | Kategorie: Rádiozprávy

Přebytečné jídlo nevyhodit, ale dostat ho k lidem. Projekt Nesnězeno propojuje restaurace s facebookovou stránkou, kde restauratéři inzerují neprodané jídlo, které by jinak skončilo v koši. Porce obvykle nabízejí s výraznou slevou, která je dána vstupními cenami užitých potravin. Restaurace Stavba nadbytečné jídlo dříve šokově chladila a snažila se ho prodat jako večerní menu, nebo ho vyhazovala. Po čtyrech týdnech, kdy je restaurace zapojena do projketu se jídlo vyhazuje jen vyjímečně, jelikož je o něj velký zájem, a to převážně mezi studenty. O projektu hovoří provozní Pavel Racek.

Audio

    Restaurace stavba - Nesnězeno
         
    Autor: Daniel Dvořák

Klíčová slova: Nesnězeno, jídlo, restaurace, plýtvání, Brno

Fotogalerie

Hodnocení příspěvku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 (1 - nejhorší, 5 - nejlepší)

Vkladání nových komentářů skončilo.