15.04.2017 11:31


Menzy pod drobnohledem: Vysoké učení technické

Autor: Alice Šplíchalová | Kurz: Stisk | Kategorie: Zpravodajství

Redaktoři STISKu navštívili v rámci velkého testu studentských stravovacích zařízení v Brně dvě menzy Vysokého učení technického, a to Menzu Purkyňovu v areálu Purkyňových kolejí a Menzu Kolejní v areálu Pod Palackého vrchem. Přitom sledovali především kritéria jako obsluha, čistota, vzhled jídla a jeho chuť. Obě menzy VUT v testu obstály velmi podobně.

Více o srovnání brněnských menz si můžete přečíst zde

Výsledek testu na menzách MU zde

Výsledek testu na menzách Mendelovy univerzity zde

Výsledek testu na menzách VUT zde
Výsledek testu na menzách VUT zde
Výsledek testu na menzách VUT zde

Brno - Srovnatelná úroveň kvality jídel za velice podobné ceny. Tak by se dalo zhodnotit porovnání dvou testovaných menz Vysokého učení technického v Brně - Menza Purkyňova a Kolejní. Hodnotícími kritérii byla kvalita a přístup obsluhy, čistota nádobí i celého stravovacího zařízení, vzhled a chuť zkoumaného jídla. Milým překvapením byla možnost nakombinovat si hlavní pokrm s přílohou, to se však v mnoha případech dle studentů projevuje na výsledné ceně jídla. Známkování funguje na vysokoškolském principu, tedy A je nejlepší a F nejhorší. „Maso v hovězí směsi je správně nakrájeno na tenké nudličky, jen posyp rýže pórkem není vhodný, volil bych spíše papriku či feferonku,“ okomentoval jedno z jídel zástupce šéfkuchaře Bonté Pardubice Jiří Vrba.

Menza Kolejní - Celkové hodnocení B-

Hovězí směs s žampiony a rýžíSmažený kuřecí řízek v těstíčku se šťouchanými brambory

Hodnocení

Obsluha: Kuchařky u výdeje byly velmi sympatické a pracovaly rychle, na první pohled dlouhá fronta se rychle pohybovala. Pokladní se ujišťovala, zda redaktorky mají vše, aby se nemusely vracet.

Čistota: Talíře a tácy byly čisté, jevily lehké známky používání. Z příborů mohl strávník získat matnou představu o jídle předchozího studenta.
Kuřecí řízek v těstíčku se šťouchanými brambory  Hovězí směs se žampiony a rýží
Cena: 40+6 Kč
Cena: 40+3 Kč
Vzhled: Adekvátně velká porce, pórek na bramborách dodává jídlu svěží vzhled Vzhled: Normální
Chuť: Řízek nebyl mastný, což je obrovské plus, maso šťavnaté. Šťouchané brambory s cibulkou byly ideálně slané i teplé. Chuť: V hovězí směsi málo masa i žampionů. Maso bylo navíc velmi šlachovité. Rýže vlažná a neslaná.
 

Menza Purkyňova - Celkové hodnocení B

Kuřecí letenský flamendr s rýžíSmažená kuřecí kapsa se šunkou a sýrem a brambory
Hodnocení
Obsluha: Kuchařky příjemné, objasnily chyby na informační tabuli, především pokud nějaké jídlo došlo. Pokladní byla taktéž sympatická a vstřícná.
Čistota: Talíře, příbory i tácy byly čisté. Celkové prostředí menzy moderní, čisté a vzdušné.
Smažená kuřecí kapsa se šunkou a sýrem a bramborem Kuřecí letenský flamendr s rýží
Cena: 44+6 Kč
Cena: 40+3 Kč
Vzhled: Značný nepoměr mezi kapsou a množstvím brambor Vzhled: Normální
Chuť: Kapsa působí jako polotovar, sýr uvnitř nekvalitní, kapsa na několika místech připálená. Brambory studené, dobře osolené Chuť: Kuřecí směs ideálně teplá i slaná. Chutí se však podobala hovězí směsi z menzy Kolejní. Rýže však byla vlažná a neslaná.
Autorky: Alice Šplíchalová, Klára Stráská

„blablabla“

Klíčová slova: menza, jídlo, test, VUT, kuřecí maso, brambory, rýže

Fotogalerie

Hodnocení příspěvku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 (1 - nejhorší, 5 - nejlepší)

Nový komentář