19.11.2016 23:38


Fotoreportáž: Čokoládové dobroty ovládly Malou Ameriku

Autor: Michal Španěl | Kurz: Online Stisk | Kategorie: Ekonomika

Stánkaři s nadílkou čokoládových dobrot se sjeli do budovy Malá Amerika u brněnského Hlavního nádraží. Koná se zde Brno Čokofest 2016, součást série čokoládových festivalů po celé republice. Na události se návštěvníkům naskytne setkání s čokoládou v podobách, na jaké nejsou zvyklí.

Brno – Čokofest 2016, festival čokolády tentokrát v Brně, spojuje milovníky čokolády a jejich výrobce, a to zejména ty menší. Událost, která se koná od pátku 18. listopadu do neděle 20. listopadu, umožňuje více než pětadvaceti stánkařům představit celou řadu čokoládových laskomin z jejich nabídky a účastníkům je zase ochutnat.

 

Stůl, kde se platí za vstupenky Foto: Michal Španěl

Vstupné na Festival stojí 30 Kč pro studenty a 50 Kč pro ostatní. Návštěvníci se zapíší u vstupního stolu s vánočním stromkem a mohou vyrazit k jednotlivým stánkům.

Stánkaři nahlíží do hrnce plného čokolády Foto:Michal Španěl

I samotní stánkaři mají radost ze svých výrobků, které mnohdy vyrábějí až právě na místě.

Stánek, na kterém stánkaři připravovali Čokokebab Foto:Michal Španěl

Čokoládový kebab, neboli Čokokebab je jednou z nejčastějších pochoutek, se kterou se návštěvníci po festivalu často prochází. Kebab je seškrabáván z typické tyče, na níž však protentokrát není natočené maso, ale čokoláda.

Pralinky paří k nejoblíbenějším čokoládovým produktům. Foto: Michal Španěl.

Pralinky paří k nejoblíbenějším čokoládovým produktům. 

Čokoládová fontána Foto:Michal Španěl

Na události nemohla chybět ani fontána s horkou čokoládou, na jejíž využití dostávají návštěvníci při vstupu slevu.

Nářadí z čokolády Foto:Michal Španěl

U jednoho ze stánků si přijdou na své i milovníci nářadí, protože pro ně je přichystaná i jeho čokoládová varianta.

Festival navštívila řada účastníků Foto:Michal Španěl

V obou místnostech připravených pro festival není nouze o návštěvníky.

 

Příznivci tradičních cukrovinek v podobě pralinek také nezůstávají ochuzeni.

Horkou čokoládu mohli návštěvníci vidět na nejednom místě Foto:Michal Španěl

 Tekutá čokoláda neproudila pouze v čokoládové fontáně, ale také v tomto kotoučovitém míchadle.

 Kuchařská show na Čokofestu Foto:Michal Španěl

Kdo se chce přiučit i něco o přípravě laskomin z čokolády, může na úplném konci druhé festivalové místnosti přijít ke stolu, kde se mu představí i kuchaři se svými recepty. Atraktivní jsou podle složení diváků zejména pro mladší návštěvníky festivalu.



Fotogalerie

Hodnocení příspěvku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 (1 - nejhorší, 5 - nejlepší)

Vkladání nových komentářů skončilo.